Landingspagina

You are here:
< Terug

Wat is een Landingspagina

Een landingspagina is een webpagina, specifiek gemaakt voor marketing doelen. Dit is de pagina waarop bezoekers landen, bijvoorbeeld wanneer een bezoeker een link heeft aangeklikt in de zoekmachine. Een landingspagina kan de eerste pagina zijn van een website. Landingspagina’s worden over het algemeen ontworpen voor een specifiek doel. Bijvoorbeeld voor het inwinnen van meer leads.

Soorten landingspagina’s

wat is een landingspagina? lead landingspagina

Lead capture Landingspagina

Het doel van een Lead capture landingspagina is het verzamelen van persoonlijke data van de bezoeker. Lead capture landingspagina’s hebben geen uitgang vanuit de pagina of geen links naar een andere pagina. Alleen een knop om de gegevens in te vullen. Meestal krijg je een beloning voor het invullen van het formulier bijvoorbeeld een E-Boek. Hiernaast zie je een voorbeeld.

Click Through Landingspagina

Dit is een heel eenvoudige vorm van een landingspagina. Het enige doel is om de noodzakelijke details over een aanbieding te voorzien, het uitleggen van de voordelen en het overhalen om een aankoop of een formulier in te vullen.

Product Landingspaginawat is een landingspagina? product landingspagina

Een veel voorkomende soort landingspagina in de is de product landingspagina. Dit is een pagina met alle informatie met betrekking tot het te koop aangeboden product. Omdat het deel uitmaakt van de concurrerende website, heeft het echter een compleet pakket aan afleiding nodig. Zoals navigatie, banners, enzovoort. Hiernaast zie je een voorbeeld.

Welke soort landingspagina is het beste?

Het hangt er echter van af wat campagne doelen zijn, maar over het algemeen zal een meer gerichte landingspagina beter zijn voor de omzet daarnaast kan je deze natuurlijk SEO technisch ook helemaal in orde maken. Het gebruik maken van een landingspagina in vergelijking met het verzenden van bezoekers naar jouw homepagina wordt geacht de conversieratio met ongeveer 25% te verbeteren

 

Posted in

Vincent